Alla våra vandringskängor för män, kvinnor och barn

Att välja rätt skor är viktigt om du vill att dina vandringar ska bli långa och njutbara. Beroende på vädret och vilken typ av rutt du vandrar varierar dina behov. Trek-Expert erbjuder dig ett brett urval av tekniska vandringskängor.

För en välutrustad vandring, upptäck våra herr-, dam- och barnkläder, vandringsväskor och viktiga tillbehör!

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Högkvalitativa vandringskängor för alla aktiviteter

Som alla sportaktiviteter kräver vandring högpresterande utrustning för att säkerställa komfort och säkerhet under dina aktiviteter i naturen. Att välja skor som är perfekt anpassade till terrängtypen och din nivå är avgörande för att du ska få ut det mesta av dina äventyr i naturen.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren idrottare finns det ett brett utbud av vandrarkängor som hjälper dig att hitta det par som passar dig bäst. Tekniska vandringsskor, trekkingskor, skorför klättring, vandringsskor, vandringssandaler... Upptäck ett mycket brett urval av modeller för män och kvinnordesignade av de mest pålitliga varumärkena inom sportvärlden outdoor . Vår omfattande katalog kommer att förse dig med produkter av högsta kvalitet till oemotståndliga priser året runt.

Det specifika med vandringskängor

Vandringskängor är en viktig del av din utrustning och måste ha ett antal tekniska egenskaper för att garantera att de är säkra och effektiva, beroende på hur de används och vilka känslor du är ute efter.

Stöd

Vandringskängor med en hård gummisula ger mer stöd och slits inte ut lika snabbt. För långa vandringar bör du välja modeller med hög ovandel om du vill ha utmärkt stöd och mer skydd.

Stabilitet

Ju bredare sula, desto mer stabilitet ger skon. För vandring i teknisk terräng ska du välja en styv sko som stöder underbenet och ger dig perfekt stöd.

Komfort

För att förbättra din komfort ska du välja skor som ger bra dämpning och som har fördelen att de minskar fotens påverkan på marken. Välj helst andningsbara modeller som håller dina fötter bekväma och torra.

Låga skor

Om du huvudsakligen vandrar på icke-tekniska stigar är låga skor ett bra val. De har fördelen att de är lätta, vilket är perfekt för vandring på stigar tracés med liten lutning. Dessa par är mycket bekväma att bära tack vare sina flexibla sulor, som ger bra stödför dina fötter.

Mellanhöga skor med överdel

Behöver du en lätt och mångsidig modell? skor med mellanhög ovandel (eller "mellan") är din bästa allierade om du vill ha sinnesro i terräng på medelnivå. Tack vare sina fasta, flexibla sulor erbjuder dessa modeller bra stödför fotleden och ett effektivt greppför vandring i full säkerhet.

Skor med hög ovandel

För vandringar på branta stigar med ojämn mark är det bäst att välja modeller med hög överdel. Högskaftade skor ger utmärkt stöd för fotleden. Beroende på terrängtyp kan du välja mellan sulor som är styva och flexibla för bättre grepp, eller sulor som är robusta för bättre stabilitet.

Vilken typ av vandringskängor ska jag välja?

För att få ut mesta möjliga av dina vandringsaktiviteter bör ditt val av vandringsskor baseras på den terräng du vandrar i och den typ av vandring du ägnar dig åt.

För promenader

För promenader på några timmar i lätt terräng ska du välja lätta skor som ger maximal komfort. Välj en modell med sulor som är både mjuka och flexibla och som har god dämpning. Beroende på klimatet väljer du antingen ett par andningsbara som ger god ventilation, eller en vattentät modell som hindrar vatten från att tränga in i skon.

För vandring i skogen

Om du väljer att vandra i skogen rekommenderar vi att du väljer skor som ger bra stödför fötter och vrister, så att du kan vara mer effektiv under dina pass. För att du ska kunna njuta av din promenad på ett säkert sätt är det viktigt med utmärkt stöd och optimal bindning. Modeller med yttersula i gummi ger bra grepp på många olika underlag.

För vandring i bergen

Är du van vid att utforska mer tekniska stigar? grepp och stabilitet är de viktigaste egenskaperna att välja för dina vandringskängor. Modeller med styva men flexibla sulor gör att du lätt kan gå i ojämn terräng. Om du vandrar i brant, instabil terräng är det bäst att välja skor med stegjärn för att säkerställa ett bra grepp.