Vårt urval av pjäxor för alpin skidåkning

Gillar du att åka skidor? Då kan du dra nytta av Trek Experts omfattande sortiment av billiga alpina pjäxor för män, kvinnor och barn. Oavsett stil, nivå eller terräng har vi modellen som passar just dig.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Ett brett urval av alpina pjäxor till de bästa priserna

Ditt par pjäxor alpine är nyckeln till en lyckad skiddag. De är verkligen den del av din utrustning som behöver mest uppmärksamhet när du köper dem. De är en garanti för komfort och isolerar dina fötter från kylan eller snön under hela din utflykt. De spelar också en teknisk roll i överföringen av stöd från dina fötter till skidan. Kort sagt, det är bara med bra pjäxor som du kan utvecklas inom utförsåkning. Trek Expert, din utrustningspartner outdoor, met erbjuder dig ett brett urval av pjäxor män, kvinnor och barn till bästa kvalitet/pris-förhållande. Oavsett din nivå: nybörjare, medel eller expert, hittar du säkert skon som passar dig för att booster din prestanda.

Langemärket för alpina pjäxor av högsta kvalitet

Pionjär inom pjäxdesign, det var 1948 som Bob Lange utvecklade den första pjäxan tillverkad av förstärkt plast och polyesterharts. Sedan dess har produkterna fortsatt att utvecklas med ny teknik och innovation. Idag är de en av de mest använda pjäxorna, även av internationella toppskidåkare. Därför har vi valt att köpa de senaste kollektionerna från varumärket Lange för att erbjuda dig produkter med hög prestanda och säkerställa maximal komfort. Sortimentet riktar sig till alla typer av skidåkare och alla typer av träning så att det finns något för alla. För kvinnor rekommenderar vi pjäxorna Lange RX 90, som har Dual Core-teknik. De ger dig en fantastisk känsla på banan. Och för män är SX rtl easy-modellerna, som är mångsidiga, slitstarka och ger bra stöd, perfekta.

Hur du väljer dina pjäxor

Valet av pjäxor för alpin skidåkning är avgörande. Ett olämpligt par kan förstöra din dag i fjällen, och kan orsaka smärta i fötter, häl eller ben. För att hitta rätt produkter för dina behov måste du ta hänsyn till ett antal faktorer:

Storlek

Den viktigaste faktorn premier när du ska välja pjäxa är storleken. För optimal komfort kan du välja upp till en storlek större än din vanliga storlek. Tumregeln är att din fot inte ska vidröra pjäxans tå för att få en bra passform. Skidstorlekar anges i Mondopoint. Detta motsvarar helt enkelt längden på dina fötter i cm. Så en storlek i mondopoint 26 motsvarar en fot som är 26 cm lång.

Bredd på skon

För att tillgodose både bredfotade och tunnfotade skidåkare har varumärkena utvecklat olika pjäxbredder shell. Detta anges i form av passningsvolym i mm, känd som passform. Att välja en pjäxa som har samma bredd som din fot ger dig både komfort och skidkontroll. För att få bättre kontroll övercision, välj istället en smalare fitvolym.

Skalet

Det tredje urvalskriteriet är skalet. Det finns olika skalvolymer som bestäms av deras styvhet som kallas flexindex, från 60 till 150. Ju högre flex, desto mer kommer din sko att vara styvoch responsiv. Omvänt gäller att ju lägre flex, desto mer supple och komfortabel blir skon. Ett mjukt par är i allmänhet avsett för nybörjare, medan experter föredrar en hög flex för att öka sin energi och reaktionsförmåga.

Pjäxan

För att hitta rätt alpinpjäxa måste du också ta hänsyn till inlägget. Detta är pjäxans komfort- och isoleringselement. För det mesta är den tillverkad av traditionellt skum. Men för bättre komfort kan du välja ett termoformbart foder. Det formar sig efter din fot under skidåkningen för optimal komfort. Du måste ta hänsyn till skummets densitet. Ett mjukt skum ger dig komfort, medan ett tätt skum ger dig precision.

Spännet

spännet är det fästsystem som gör att du kan spänna åt foten och justera skons passform efter din träning. Antalet spännen varierar från 2 till 5 krokar. De kan vara tillverkade av plast eller aluminium. De kan också vara enkla, justerbara mikrometriska eller justerbara makrometriska.

Nu när du vet hur du väljer dina alpina pjäxor kan du bläddra igenom vårt breda urval och köpa den modell som tilltalar dig till det lägsta priset!