Vårt urval av Simglasögon

Dra nytta av de bästa simglasögonen adidas, Arena, Speedo och TYRpå marknaden till lägsta pris. Modeller för nybörjare, bekanta eller konkurrenter.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hur väljer du dina simglasögon?

Simglasögon är utformade för att skydda ögonen från bakterier och UV-strålar, och simglasögon ger också bättre synlighet för kvalitetssimning. Det är därför du måste välja dem noggrant. För att göra detta måste man ta hänsyn till ett antal faktorer:

Storlek

De finns i tre olika storlekar (barn, S och L) och simglasögon måste sitta ordentligt för att garantera en bra tätning. Du kan kontrollera detta på ett enkelt sätt: genom att placera dem utan remmarna på näsan. Om de inte faller av direkt är de helt vattentäta. Du kan dock inte använda den här metoden när du köper online. Därför är det viktigt att välja rätt storlek. En barnstorlek är självklart för de minsta barnen, en S-storlek för äldre med ett tunt ansikte och en L-storlek för en standard vuxen ansiktsmorfologi. De justerbara remmarna avgör sedan passformen.

Linsens färg

Linsernas färg är en viktig faktor när du ska välja ett par simglasögon. I allmänhet varierar de beroende på platsen. Om du tränar i pooler outdoor, välj mörka glasögon (svart, rök eller spegel) för utmärkt skydd mot solens strålar. Om du däremot simmar i indoor kan du välja ljusa linser som ger både bra skydd för dina ögon och perfekt synlighet i vattnet. Om du växlar mellan dessa två rekommenderar vi de oumbärliga fotokroma simglasögonen.

Frekvens för användning

Det säger sig självt att olika modeller bör användas för olika frekvenser av träning. Vi har sammanställt en guide för att välja simglasögon som passar dina behov:

 • Om du simmar ibland är det en bra idé att välja glasögon med lätt justering, komfort från port och excellent passform, helst med silikontätningar runt ögonen.
 • Om du simmar regelbundet (träning eller fritid) behöver du glasögon som är mycket stabila och bekväma.
 • Om du är intensiv- eller tävlingssimmare rekommenderar vi glasögon med en elegantare design, perfekt anpassade till din ansiktsmorfologi för utmärkt stabilitet under alla omständigheter. Vi rekommenderar starkt modeller med polykarbonatlinser, som garanterar maximal hållbarhet, hög motståndskraft och förbättrad synlighet. Föredra modeller med dubbelt band för extra stabilitet.

Simmarens nivå

Precis som all annan simutrustning bör valet av simglasögon ta hänsyn till simmarens nivå. Faktum är att varje övning kräver specifika egenskaper.

 • Nybörjare: Nybörjarsimmare tenderar att leta efter komfort och ett bredare utbud av champ vision . Det är därför en bra idé att välja simmasker med ett brett champ från vision. Föredra modeller med ett enkelt justeringssystem med remmar eller hakade näsbryggor som är lätta att sätta på och garanterar en utmärkt passform.
 • Bekräftat : För en erfaren simmare är det en bra idé att välja glasögon med ett brett synfält champ och hög stabilitet. Näsbryggan bör vara mer flexibel och remmarna justerade för enkel port under alla omständigheter.
 • Expert: För expert- och tävlingssimmare är det en helt annan sak. De måste naturligtvis vara stabila, men framför allt måste de ha utmärkt hydrodynamik för att inte hindra simmaren från att prestera. Passformen är avgörande på den här nivån för att säkerställa att glasögonen inte rör sig durant under rörelser och dyk. Det finns flera olika typer av justering för att passa din ansiktsmorfologi. Det finns modeller med avtagbara näsbryggor ochautres, t.ex. svenska simglasögon, som kan anpassas av användaren för personlig komfort.

Varför ska man ha simglasögon?

Även om de inte alltid finns i simbassänger är port ett måste för idrottsmän och kvinnor. De är huvudsakligen port utformade för säkerhet och synlighet. Vatten, och särskilt klor som följer med, kan skada ögonen. Att bära skyddsglasögon säkerställer därför bättre vision synlighet i poolen och skydd mot desinfektionsmedel. Kom ihåg att det är viktigt att kunna se under vattnet, särskilt under tävlingar, för att kunna orientera sig och se konkurrenterna under loppet så att du kan anpassa din simningsintensitet därefter.